Sommarsnurra i grönt!

Man kan nästan tro att jag satte mina skitiga, rosiga trädgårdstofflor på hyllan och gjorde något annat! Men så är inte fallet, jag har varken hunnit fånga dem på bild eller fått dem av mig en gång till sedan Marsmånad på grund av allt underbart som händer i trädgårdvärlden under vår och sommar! Häng med i lite av denna gröna sommarvärld.

  

Vår dörr är blå och den står sig bra till rosen som heter Warm Welcome och den passar till ett par trädgårdsnördar att välkomna gästerna med. Trädgårdsbyxornas påstående är Vi!

Citronträdet har varit lika aktivt som oss i sommar, blommat, satt frukt och nu kan vi njuta av de snart skördefärdiga frukter.

  

Vi är Farmor och Farfar, så då måste man ju ha en sådan rabatt som våra egna Farmrar hade känt igen. Den prunkar med luktärtor, aster, zinnia, dahlia, gladiolus, ahlströmeria, lejongap och borstnejlika. Så nu kan vi njuta av stora plockbuketter!

Nu när vi har denna stora plockrabatt, kan trädgården få slippa släppa till buketter och blommorna bara få vara granna där de står. Vi hade Lina Holmgren från Granbacka Keramik på besök och hon smög ner en vacker vit ros i vår vita fjärilsbuske.

Så här i augusti börjar våra tre meter höga frilandshibiskus visa sig från sin bästa sida. Den röda är en stickling som jag fick av en god vän som varit i sydligare länder, så den får flytta in på vintern.

Oavsett om vi haft en lite svalare sommar med regn, så har den varit nästan snudd på tropisk, det märks i alla fall på frilandsbananen, även om vi inte får den skörden som citronen bjuder på!

Nästa gång jag är här och skriver så ska jag visa och berätta om belysningen i vår lånade dunge.

Gröna Kramar från Inka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *